Naar de markt in Luzy!

Met z'n drieën gaan we naar de markt in Luzy om o.a. verse sardines, groente en kruiden in te slaan voor een Marokkaanse maaltijd die Regien zaterdag gaat koken. Zaterdag gaan Gerben en Reina opnieuw een dagje uit en Regien zal het eten op tafel zetten als de vermoeide reizigers thuiskomen.
Die maaltijd wordt Marokkaans met groente, Ras El Hanout en couscous. Opgesierd met verse sardines, dit laatste voor de liefhebbers want ik zie de gezichten al betrekken als ik de sardines noem. Waarschijnlijk denken ze aan die ingemaakte visjes in zo'n blikje.

Als we de auto geparkeerd hebben en de markt oplopen zien we de eigenaren van het restaurant in Poil waar we a.s. zondag ons afscheidseten gepland hebben en die ook inkopen hebben gedaan voor hun restaurant-keuken. Een hartelijke begroeting volgt en Gerben en ik maken kennis met de uitbaters van "Auberge de la Diligence" in Poil: Isabelle en Cédric. De reservering voor zondag wordt direct gemaakt.


We kopen wat groente in maar voor de rest zullen we naar de ATAC moeten. We bezoeken het prachtige leer-atelier van Sylvia Moschard:


Zij exposeert in het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam in de periode 18 september 2012 t/m 10 maart 2013. Adresgegevens Sylvia Moschard:
14, rue des Remparts
58170 Luzy
Tel. : 03 86 30 07 82


Daarna bezoeken we een kunstmarkt met veel Nederlandse kunstenaars waarna we afscheid nemen van Reina en onze eigen dingen gaan doen.
Gerben en ik gaan koffie drinken en taart eten tegenover de kunstmarkt in het Nouveau Café, een interessant project waar we later op terug zullen komen als we de camera bij ons hebben en een reportage kunnen maken. We ontmoeten hier een charmante Nederlandse dame Carla, die ons veel over het project vertelt:


We zetten onze naam op papier als blijk van adhesie: 'Carte d'adhésion' en genieten van de koffie met gebak.
Dan koopt Gerben het op 1 na grootste Opinel mes waar je wel een koe mee uit kan benen, de jongen is gelukkig! Vervolgens naar de Atac voor de rest van de boodschappen (ze hebben zelfs verse sardines) en weer terug naar Le Bois de Velle.

We hebben (weer) honger, gelukkig heeft Reina (weer) een paar fantastische taarten gebakken: abrikozen en tomaten.

Principe van de tomatentaart: platte (pizza-achtige) ovenschaal, bekleding van bladerdeeg, gaatjes prikken in de bodem, bodem bestrooien met wat paneermeel, laag van gefrituurde uien, afdekken met op de nerf gesneden plakken tomaat, verse tuinkruiden als oregano, tijm, rozemarijn, etc, besprenkelen met olijfolie en in de oven. Haast een pizza maar dan veeeeel lekkerder.